Vidskeplighet i roulette

Människan är en vidskeplig varelse. Vi tror att allt möjligt kan hända oss i alla möjliga typer av situationer. Till exempel så tror vi att vi får otur om en spegel går sönder, en svart katt springer över vägen eller om vi går under en stege. Det finns inga som helst bevis på att detta stämmer, men trots det fortsätter vi att tro på det. Människan vill så gärna tro att det finns någon högre makt som gillar att busa med oss eller ta hand om oss. Men precis som att vidskepligheterna aldrig blir bekräftade så går det heller inte att bekräfta att de inte är sanna.

Roulette, eller spel överhuvudtaget, är inte något undantag. Även där finns det vidskepligheter. Vissa kan låta överdrivna, men för spelare är dessa vidskepligheter så viktiga att de kan avgöra vinst eller förlust. Spelar man roulette utan hänsyn till dessa vidskepligheter skapar man en otrevlig stämning runt roulettebordet.

Gamblers Fallacy
Detta, gamblers fallacy, är något som många oerfarna roulettespelare faller för. Men även den mest erfarna spelaren kan då och då greppa sina marker med bultande hjärta över sannolikheten.

Gamblers Fallacy sker när något hänt flera gånger i rad och spelarna börjar tro att det betyder att det motsatta kommer ske och satsat på det. Till exempel så kan det hända i roulette att samma färg vinner flera gånger i rad ? som svart. Gamblers Fallacy sker då när spelare börjar satsa på rött för att de tror att det ska bli rött nästa gång. Detta är en vidskeplighet då hasardspel är helt slumpbaserade och sannolikheten ökar inte i och med att något sker flera gånger i rad.

Djävulens spel
Om man adderar alla siffror på ett roulettehjul så får man summan 666. I och med detta finns det de som tror att roulette är djävulens spel och att bröderna Blanc som skapade det ska vara i pakt med djävulen.

Turnummer
Inte bara i roulette, utan i de flesta spel, så har man ett turnummer. Ett speciellt nummer som man fortsätter att satsa på för man tror att det är vad som ska ge tur och vinst.