Typer av roulette

Det finns flera varianter av det populära casinospelet roulette. Några är populärare än andra och en del har sämre odds. Här kan man läsa skillnaderna på de olika rouletteformerna som kan vara både bra och intressant att veta.

Europeisk roulette

Europeisk roulette är utan tvekan den populäraste formen av roulette. Roulettebordet består av 37 numrerade sektioner. 18 av sektionerna är svarta och 18 sektioner är röda. Den sista sektionen med siffran 0 är grön. Att det bara finns ett grönt fack betyder att huset har sämre odds än vad huset har i andra andra varianter av roulette. 2,7 % är husfördelen i europeisk roulette.

Amerikansk roulette

I den amerikanska roulettversionen finns det två nollor istället för en som i den europeiska versionen. Att det finns två gröna fält med nollor gör att husets fördel blir större då den landar på 5,7 %. Ganska stor skillnad gentemot den europeiska versionen där husets fördel var 2,7 %.

Sannolikheten att vinna är alltså mindre i den amerikanska och säkert är det därför den europeiska versionen är mer populär.

Fransk roulette

Den franska versionen av roulette sticker ut från de andra varianterna. Bordet är rött istället för grönt och talen som finns på bordet är inte associerade med någon färg till skillnad från de andra roulettevarianterna. De här skillnaderna är förstås bara ytliga och reglerna påminner mycket om den Europeiska varianten då fransk roulette har 37 sektioner varav en av sektionerna är siffran noll. Husets fördel i procent är 2,7 % precis som i europeisk roulett. I den franska rouletten finns det en regel som sticker ut. Det är en surrender-regel som är en fördel för spelaren.

Royal roulette

Royal roulette kan ses som en blandning mellan traditionell roulette och kortspel. Det är kort från en kortlek som ersätter siffrorna i spelet. Detta gör att det finns fler sektioner i den här typen av roulette. Fler sektioner är inte positivt för spelaren då husets fördel ökar. Däremot ger royal roulette i regel större utbetalningar än vad andra roulettespel kan erbjuda, men samtidigt är vinstchanserna mindre.

Mini roulette

Mini roulette är en enklare form av roulette. Spelet har 13 siffror varav en är siffran 0. Husets fördel är 7,69 så det är den enklaste varianten men även den svåraste att vinna på. En fördel är dock att alla satsningarna ger mer i utbetalning än vad europeisk och fransk roulette gör.