Är det möjligt att fuska i roulette?

Det är troligen möjligt att fuska i roulette, att hjälpa slumpen på traven så att säga, även om det är mycket svårt. Det finns trots allt exempel i historien om fusk vid roulette, en del av knepen har varit mycket avancerade och här kommer en liten redogörelse för dom.

"Fixa" roulettehjulet

Det låter som om det skulle vara omöjligt, men det har faktiskt hänt. Som alla tekniska apparater kan man göra saker med hjulet så att inte bara slumpen påverkar var kulan ska stanna. Det är naturligtvis svårt och kräver antagligen att någon från insidan är med och fuskar. Kulan som snurras i roulettehjulet är av stål och därför magnetisk. Det går att placera magneter bredvid eller under facken på hjulet och på så sätt få kulan at vilja stanna där. Metoden har väl inte den högsta precisionen men tillräckligt för att påverka kulan så att slumpen inte styr helt och hållet.

För att klara detta behöver man ha hjälp av croupieren så att en spelare samt croupieren är i maskopi med varandra. Då spelomgången är slut kan dessa båda dela på vinsten.

"Fixa" kulan

Kan man inte styra rouletthjulet kan man alltid försöka att göra något med kulan. Det går att få kulan att snurra långsammare genom att fästa något klibbigt på den. Det lär även finnas en teknik där man borrar ett hål i kulan för att få den att uppföra sig på ett annorlunda sätt. Även i detta fall är det nära nog nödvändigt att en spelare samarbetar med croupieren och förberedelserna är omfattande för att få det att fungera.

Ett mer avancerat trick var att byta ut kulan mot en som hade en liten maskin inbyggd. Den kulan kunde fjärrstyras så att den hamnade i det önskade facket. De som spelade med kulan satsade på tre intilliggande fack på hjulet och lyckades vinna mycket pengar innan de blev påkomna. Ligan bestod av fem personer varav en spelade, två styrde kulan och två vaktade så att de inte skulle bli avslöjade.

"Fixa" med insatsen

Om det är många spelare runt bordet så kan det bli ganska livligt och stökigt vilket en fuskande spelare kan utnyttja. Det gör att croupieren tappar koncentrationen och fuskaren kan slå till. Ett sådant fusk är att i sin stapel underst lägga några spelmarker av hög valör. Det är gott och väl då man vinner. Om däremot fuskaren förlorar kan de understa höga markerna bytas ut mot mindre värda för att på så sätt minska förlusten. Naturligtvis är det enklare att fuska med denna metod om croupieren blir distraherad och det allra säkraste är om denne är i maskopi med spelaren. Modern övervakningsteknik har gjort det svårare att fuska på detta sätt. Övervakningskameror avslöjar snabbt denna typ av fusk.

Fusk på roulette online

Om någon tror att det går att fuska på roulette på nätcasinon så är dessa helt fel ute. Där finns inga skeva roulettehjul eller mutade croupierer. Och att försöka fuska med sina spelmarker är helt enkelt omöjligt. Onlinespel är det säkraste sättet att spela roulette på.